Legevakt

Sykehuset Oslo Øst mener at du som pasient fortjener og bør ha rask legehjelp uten å måtte vente i flere timer for å få helsehjelp.

Sykehuset Oslo Øst legevakt er moderne og har topputstyrt laboratorium. I lyse og hyggelige lokaler sentralt på Oslo øst, tilbyr vi hjelp ved akutte skader, sykdommer og kriser. Tilstander som ikke kan vente til fastlegekontoret åpner neste dag. Legevakten tar imot drop-in og er åpen for alle. Det betyr at du ikke trenger henvisning fra lege for å få behandling hos oss.

Når skal du kontakte legevakt eller fastlege?

Hvis henvendelsen din gjelder generelle helseplager, større utredninger eller henvisning til spesialist, skal du ta kontakt med en fastlege.

I situasjoner hvor du trenger rask behandling ved akutte skader, sykdommer og kriser bør du oppsøke en legevakt. Dette gjelder blant annet dersom du har en av følgende symptomer:

Allergiske reaksjoner eller betennelser
Mistanke om komplikasjoner i svangerskap
Kuttskader som må sys
Psykisk sykdom
Nedsatt allmenntilstand eller forkjølelse
Forverring av eksisterende sykdommer
Akutte smerter og andre smertetilstander
Barn og voksne med feber eller oppkast/diare i over 24 timer
Vår legevakt tilbyr deg time på dagen. Du er velkommen til oss på drop-in eller så kan du bestille time online. Vårt legesenter har eget laboratoriet med de fleste hurtigprøver som EKG, CRP, Urin-Stix, Strep-test, blodsukkermåling, temperaturmåler, blodtrykksmåling, graviditetstest osv.

Når du kommer til legevakten, trenger vi litt informasjon om deg for å kunne hjelpe deg på best mulig måte: personalia, bostedsadresse samt informasjon om tidligere sykdommer og hvilke medisiner du bruker.

Ved alvorlig livstruende sykdom bes du kontakte medisinsk nødtelefon 113.

 

Hjemmebesøk av legevakten ?

Sykehuset Oslo Øst legevakt ønsker å tilby sykebesøk til trengende pasienter som ikke kommer seg til lege selv. Dette kan skyldes at de ikke har anledning eller er for syke til å ta turen til legen.

Det er ofte vanskelig å få lege hjem til seg. Fastlegene har kapasitetsmangel og har sjelden tid og anledning til å ta sykebesøk på kort varsel. Derfor ønsker vi å gjøre det lettere for deg å få sykebesøk av legen hjemme hos deg.

Vi har i åpningstidene leger som vil tilby sykebesøk til pasienter etter behov på kort varsel når det gjelder akutte sykdommer. Våre tjenester er bla. sårbehandlig, kateterskifte/innsetting, samtale/psykiatrisk vurdering, stell, attester, vaksinering, innleggelser etter alvorlighetsgrad og medisinering.

‘’ Før i tiden var det vanlig at legen kom på besøk hjem til deg. For deg som ikke ønsker, kan, vil, eller har tid til å dra til legen, kan du igjen få en lege på hjemmebesøk akkurat dit du vil i løpet av noen få timer!’’

Bestill time i dag, eller ta kontakt for spørsmål